Богданов на срещата с битата фелдшерка в Роман.
Богданов на срещата с битата фелдшерка в Роман. / ВМРО Враца
Народният представител се срещна с битата медичка от спешния център в града
Народният представител Красимир Богданов ще сезира министъра на вътрешните работи, Националния съвет по етническите и интеграционните въпроси и кметът на Община Роман за предприемане на действия, с които да се гарантира законността, здравето и живота на гражданите на Роман. Поводът е случаят с фелдшера Росица Годжовска от филиала на спешния център в Роман, която бе пребита от роми, след като екипа се отзова на повикване за спешен случай. Богданов се срещна с нея и лично с пострадалата жена.

„До момента не съм преживявала нападение от такъв характер. Вече със страх ще ходя пред тези блокове в Роман. Те са населени само с роми“, потвърди Годжовска и сподели, че многократно е била подлагана на обиди от въпросната фамилия. Тя е категорична, че ще си търси правата и настоява за наказание.

„Членове на фамилията, известна като „Певците“, многократно са се замесвали в различни скандали и нападения. През миналата година, подобен случай имаше със студента Кристиян Узунски. При въпросният инцидент с медицинския служител, нападателите са празнували излизането от затвора на лицето, на което е оказана медицинска помощ поради нараняване от счупена бутилка. Освен това, хората в Роман разказват, че фамилията живее незаконно в сграда, която е общинска собственост, без да заплащат наем и консумативи. През последните месеци, във въпросните блокове непрекъснато се самонастаняват роми от гр. Луковит, очевидно насърчени от бездействието на местната власт. Това е сериозно нарушение на общинските наредби за жилищното настаняване и за разпореждане с общинската собственост“ - констатира Богданов.