/ DarikNews.bg, архив
45 са кандидатите за кметове на 11-те общини във Видинска област за предстоящите местни избори, съобщиха от общинските избирателни комисии.

Във Видин кандидатите за кмет на общината са 10. Като първа политическа сила в община Видин ГЕРБ издига за втори мандат досегашния кмет Огнян Ценков. Любомир Георгиев, директор на Гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“, е кандидатът за кметското място на БСП. Местната коалиция от партиите СДС, БЗНС, БДСР, НДСВ, Нова алтернатива и ЗНС издигат бившия депутат от НДСВ кардиологът д-р Цветан Ценков. Кандидат на ДПС е досегашният общински съветник Красимир Асенов, кандидат на „Демократична България – Обединение“ (Да България, ДСБ, Зелено движение) е Иван Перчински, бившият кмет на Видин Герго Гергов е кандидат на „Атака“ и Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, кандидат на ПП „Възраждане“ е Ненчо Нешев, партия на Зелените ще участва с кандидат за кмет – Венцислав Димитров, ПП „Обединена социалдемокрация“ издига Богдан Гешев, Иван Иванов е кандидатът на местна коалиция ВМРО – БНД (АБВ и НФСБ).

Общинската избирателна комисия в Белоградчик е регистрирала 4-ма кандидати за кметското място. Местна коалиция „БСП за България“ и ДПС издига настоящия кмет Борис Николов за още един мандат. Ивайло Конов, бивш офицер от Гранична полиция е кандидатът на ПП ГЕРБ. Д-р Виолета Дочкова, бивш управител на болниците в Белоградчик и Видин, е кандидат на ПП „Нова алтернатива“ за кметското място. Кандидатът на НФСБ е бившият зам.-кмет на Белоградчик Александър Алексиев. Шест партии и коалиции са регистрирали листи за общински съветници в Белоградчик.

В община Бойница има само един кандидат за кмет – Анета Генчева, която е и настоящ кмет. Тя отново е издигната от ПП ГЕРБ. Листи за общински съветници обаче са регистрирали три партии - ГЕРБ, БСП и ДПС.

В Брегово кандидатите за кмет са четирима. БСП издига за пореден мандат досегашния кмет Милчо Лалов, настоящият кмет на село Ракитница Илиян Бърсанов е кандидатът на ГЕРБ, Виктор Сулов е издигнат от АБВ, Земеделския народен съюз е издигнал Пламен Грозданов.

В Грамада ПП ГЕРБ издига Николай Иванов, председател на видинската младежка организация на партията, Ваньо Димитров е кандидатът на БСП, Иван Иванов – на НСФБ, а сегашният кмет Милчо Башев е кандидатура на местна коалиция ПП „Нова алтернатива“ и ПП „Воля“.

В Димово кандидатът на ГЕРБ е настоящият кмет Лозан Лозанов. БСП издигна Наташа Трайкова, бивш заместник-кмет на Общината, в кметската надпревара. Мая Петкова-Борисова е кандидатът на местна коалиция „Обединена социалдемокрация и СДС“.

Светослав Славчев е кандидат местна коалиция „Новото време“. ПП „Земеделски народен съюз“ отново издига д-р Валери Велков от ОДБХ за кмет в предстоящите местни избори.
В Кула настоящият кмет д-р Владимир Владимиров е кандидатът за кмет на ГЕРБ за трети пореден мандат. Кандидатът на БСП е Андрей Андреев, а ПП „Възраждане“ издига за кмет Николай Петков.

В община Макреш Митко Антов, който спечели частичните местни избори за кмет на Общината през миналата година, е кандидат на БСП. ПП ГЕРБ издига за кметското място Цветан Рачев. Красимир Кръстев е кандидатът на дясна коалиция СДС, БЗНС, ЗНС, БДСР, а Веселин Велков - на ПП „Воля“.

В Ново село кандидатите за кмет са трима. Настоящият кмет Георги Стоенелов е подкрепен от ГЕРБ, Инициативен комитет издига Борислав Крумов. ДПС регистрира Наташа Ганцова за участие в кметската надпревара.

В община Ружинци настоящият кмет Александър Александров е кандидатът на ГЕРБ за още един мандат. Бившият кмет на Общината Венцислав Ванков е кандидат на БСП, Илиян Илиев - председател на местния Общински съвет, е кандидатурата на ПП „Нова алтернатива“.
В община Чупрене кандидатът на ГЕРБ е настоящият кмет на село Горни Лом Анжело Добричов. Богомил Станков - председател на Общинския съвет, е кандидатът на БСП, Иван Велков е кандидат на ПП „Воля“, ДПС издигна кандидатурата на Адриан Маринов.
Агенция "Фокус"