Знамената
Знамената / Община Враца
Община Враца ще раздаде 4 000 български знамена в училищата, по повод предстоящия Национален празник - 3 март. В патриотичната проява ще се включат кметът Калин Каменов, зам.-кметовете Мария Попова и Петя Долапчиева, както и зам. председателят на Общински съвет – Враца Владимир Христов.

Инициативата се организира за втора поредна година. През миналата националния трикольор получиха учениците от I до IV клас. Сега, трибагреникът ще бъде раздаден в 21 училища, на територията на Община Враца, на децата от I клас, както и на учениците от VI, VII и VIII клас. По този начин родолюбивото начинание обхваща все повече подрастващи.
В понеделник, в 08:30 ч.,  кметът Калин Каменов ще раздаде знамена на първокласниците в СУ „Никола Войводов“ .. Той ще бъде придружаван от актьора и учител Филип Филипов, превъплътен в образа на великия поет и революционер Христо Ботев, който ще изнесе патриотичен урок пред децата.

Знамената
Община Враца

Зам.-кметовете Мария Попова и Петя Долапчиева ще бъдат в НУ „Иванчо Младенов“ и „Иван Вазов“, а Владимир Христов в СУ „Христо Ботев“. В 09:30 ч., инициативата ще продължи в ПЕГ „Йоан Екзарх“, където учениците от VII и VIII клас ще получат от Каменов българското знаме.
На 3 март, кметът Калин Каменов и неговият екип ще продължат патриотичната инициатива, започната във врачанските училища и ще раздават националния флаг на жителите и гостите на града, които ще се включат в отбелязването на Националния празник на площад „Христо Ботев“.