Всички състезания преминаха при голям интерес от страна на публиката.
Всички състезания преминаха при голям интерес от страна на публиката. / Община Видин
За втора година Видин бе домакин на Национална киноложка изложба. Изложбата, която се проведе в Крайдунавския парк, бе за всички породи кучета. Имаше също специализирана изложба за българско овчарско куче. В състезанията се включиха клубове от рмного градове в страната с над 120 участници. Голямата награда бе купата на кмета на Видин.
 
Събитието бе открито от заместник-кмета Венци Пасков.   Той прие с благодарност плакет, връчен от Аврам Петков,  президент на  Българския републикански киноложки съюз, с който награждава кмета на Видин Огнян Ценков за развитие и популяризация на българската  кинология.  Любен Перчински и Валентин Троянов, и двамата от Видин, също бяха надградени с плакети.
 

Участник в състезанията.
Община Видин


Зрителите наблюдаваха  състезания в различни класове и породи кучета. Бяха проведени конкурси “Дете и куче“, като наградата  отиде при малката Любов от гр. Видин с кучето Дунавия.  Кучето Чара, с водач Пламен Божидаров от Монтана, спечели приза за лакомо  куче.
 
Публиката се наслади на демонстрация за послушание, изпълнение на команди на кучета, фризби  фристайл - игра с куче и танц с куче, показани от Дария Иванцова, трикратен шампион на Украйна, европейски шампион във фризби фристайл за 2016 година.
 
Шампион на изложбата стана кучето Горан с водач Лилия Димитрова,  от клуб „Овчарско куче“ Сердика, София, която спечели „Купата на кмета на Община Видин“. Всички състезания преминаха при голям интерес.
 
Организатори на събитието бяха Световен киноложко-ловно-спортен алианс, Български републикански киноложки съюз, Български киноложки клуб за българско овчарско куче, Местен клуб за българско овчарско куче „Видин” и Община Видин.