/ iStock/Getty Images
С тържествена литургия в катедрален храм "Св. вмчк Димитър Солунски" и тържествено заседание на Общински съвет във Видин ще бъде отбелязан на 26 октомври духовния празник на града - Димитровден, съобщиха от Общината.

Предвидена е и празнична заря на централния площад "Бдинци" във Видин. Тържественото заседание на Общински съвет ще се проведе в залата на драматичния театър във Видин и на него ще бъдат връчени званието "почетен гражданин" на Видин на заслужили видинчани.

Удостояват със званието „Почетен гражданин“ трима души във Видин

Припомняме, че преди дни с решение на Общински съвет бяха одобрен три предложения за удостояване със званието "почетен гражданин". На професор Валентин Джонов за подкрепата, която оказва на община Видин за значителни каузи с обществено значение.

Той е лекар, който работи в Швейцария, ментор е на млади изследователи в различни университети в света, автор е на над 70 докторски и магистърски дисертации, преподавател по медицина и най-голям дарител на община Видин.

Вторият удостоен със званието "почетен гражданин" е олимпийската шампионка Мадлен Радуканова, която спечели златен медал от игрите в Токио тази година с ансамбъл жени и прослави българската художествена гимнастика по света.

Със званието ще бъде удостоен посмъртно и дългогодишният директор на училище "Цар Симеон Велики" Венцислав Станев - виден общественик, развил и утвърдил през дългогодишната си професионална работа образователната институция на местно и национално ниво.

Допускането в залата за участие в тържественото заседание на Общински съвет ще става срещу представяне на зелен сертификат, като на място ще има възможност желаещите да си направят безплатно бърз антигенен тест.
БТА