Общинската организация на БСП във Видин представи Иван Николов за кандидат за кмет на община Видин, както и кандидатите за общински съветници на предстоящия местен вот.

Това стана на пресконференция в града. На нея присъстваха председателят на общинската организация на БСП-Видин Найден Йонов, кандидатът за кмет Иван Николов и Величко Кирилов.

Изборите през октомври: ЦИК откри процедура за обществена поръчка за осигуряване на машинното гласуване

Найден Йонов каза, че вчера е проведена конференция на общинската организация на БСП във Видин, на която е избран кандидатът за кмет и конструирана пълна листа от 33-ма кандидати за общински съветници, както и кандидати за кметове на малки населени места.

Величко Кирилов отбеляза, че на проведената конференция са присъствали организационният секретар на Изпълнителното бюро на Националния съвет (ИБ на НС) на БСП Борислав Гуцанов, членът на ИБ на НС на БСП проф. Радослав Гайдарски, Гергана Алексова от Общопартийната контролна комисия.

"Номинацията на Иван Николов е утвърдена единодушно", уточни той. "Утвърдени са и поименно кандидатите за кметове на населени места в община Видин. Водят се още разговори относно кандидатите за няколко от населените места, включително за Дунавци", поясни той.

"В листата за общински съветници има млади хора, жени, представители на различни професии - лекари, инженери, икономисти, предприемачи", уточни Кирилов. 

Кандидатът за кмет на община Видин Иван Николов представи накратко себе си и акцентира, че на конференцията е приета Общинска предизборна платформа на общинската организация на БСП за местните избори 2023.

"Най-много е наблегнато на обезлюдяването на Видинския край. Трябва да се работи за връщането на хората от чужбина, а това става с подобряване на икономиката. Липсата на перспектива, напускането на млади хора и застаряване на населението са други аспекти, залегнали в платформата", допълни той.

„Смятам, че тази платформа ще я изпълним и с времето ще я подобрим“. Ще водя позитивна кампания“, каза кандидатът Николов.
Росен Младенов, БТА