/ Община Видин
Момчето споделя, че мечтае да пътешества и да обиколи света
Кметът на Видин поздрави 9-годишния Иван, постигнал максимален резултат на тест за интелигентност, съобщиха от Общината.

Д-р Цветан Ценков, заедно със заместник-кмета Борислава Борисова се срещнаха с възпитаника на Основно училище „Иван Вазов“, който се прочу с впечатляващия резултат от 99% на IQ тест, проведен от международната организация за интелигентност „Менса“.

Гордост: Ученичка от Пловдив създаде меню за космонавти (ВИДЕО)

Кметът награди Иван Пенчов с плакет на Община Видин, като изрази гордостта си от факта, че в нашия град се учи и живее такова изключително умно момче. Той му пожела да постигне мечтите си, независимо към каква специалност ще се насочи и в каква сфера ще се развива.

Община Видин

Ученикът споделя, че мечтае да пътешества и да обиколи света. Той лесно усвоява чужди езици, блестящ е по математика, обича да рисува и спортува, а съвсем скорошното му постижение е призово място на проведения вчера първи пролетен турнир по шахмат в Природо-математическата гимназия „Екзарх Антим I“.

Община Видин

Майката на Иван Миглена Ангелова, която го придружаваше, всъщност е инициаторът детето да направи теста за интелигентност. И резултатът наистина е поразителен. В същото време Иван е много скромен и възпитан.

Той благодари на кмета за вниманието и получените подаръци. Д-р Ценков и Борислава Борисова му пожелаха успех в училище и в живота.