Той е задържан за срок до 72 часа, като предстои да му бъде поискан постоянен арест
Младеж отвлече бившата си приятелка, преби я и ѝ подстрига косата във Видин, съобщиха от полицията.

На 2 август жена е подала сигнал за нанесен побой на внучката ѝ от младежа, с когото преди време е живеела на семейни начала.

Жертви на жестоко насилие и побой: Вълна от фрапиращи сигнали след случая с Дебора

Установено е, че от 30 юли до 2 август 19-годишният е държал 22-годишната в дома си против волята ѝ. Той ѝ е нанесъл побой и е постригал косата ѝ с ножица.

Пострадалата жена е освидетелствана от съдебен лекар. Младежът е криминално проявен. Прокуратурата му е повдигнала обвинение. Той е привлечен към наказателна отговорност и за неизпълнение на заповед за незабавна защита от домашно насилие от 10 юли, допълниха от обвинението.

Той е задължен да се въздържа от извършване на домашно насилие и му е забранено да доближава младата жена на разстояние по-малко от 100 метра. Извършен оглед на местопроизшествието и са иззети вещи.

Правосъдният министър: Трябва да се поставят въпросите за насилие при интимна връзка

Наблюдаващият прокурор даде указания за действията по разследването, в това число конкретизиране на фактическата обстановка, касаеща време, място и начин на извършване на деянията.

Предстоят разпити на свидетели и назначаване на съдебнопсихиатрични, психологически и съдебномедицинска експертизи. Следва да бъдат установени причинените на пострадалата телесни увреждания, техният вид и характер.

Той е задържан за срок до 72 часа, като предстои да му бъде поискан постоянен арест.