Раните по тялото ѝ лека-полека ще заздравеят. Раната, която е в нейното съзнание, обаче едва ли ще заздравее толкова бързо, коментира той
Раните по тялото ѝ лека-полека ще заздравеят. Раната, която е в нейното съзнание, обаче едва ли ще заздравее толкова бързо. Тя е силно момиче и с времето ще съумее да преодолее нещата. Не иска да говори за преживяното, а и ние не искаме да я връщаме назад.

Това каза по NOVA бащата на момичето с 400 шева Красимир. Дали разследващите са се отнесли с необходимото внимание към случая на жестокост, той коментира: „Това е една нишка, в която са навързани твърде много организации.

Районният прокурор на Стара Загора за обезобразеното момиче: Не е бездействано по делото

В цялата работа има и хора, които предполагам са си свършили добре работата. Хората от Първо РУ веднага установиха предполагаемия извършител. След това му е било наложена мярката за неотклонение. Явно там обаче някъде се къса нишката”.

Стана ясно, че едва онзи ден разследващите са разбрали за заплахите от страна на задържания към момичето. Красимир не знаел за заплахите и разбрал впоследствие. „Въпросния човек съм го виждам един-два пъти, дори не го познавам.

Аз бях против това отношение на дъщеря ми с него. Разбрах за някаква ревност, но не чак до такава степен, която да доведе до такива последствия”, каза още бащата.

За случая родителят разбрал от дежурния полицай, който му обяснил, че става въпрос за сбиване. „Помислих, че са се събрали тийнейджъри и между тях е станал някакъв битов скандал. Когато пристигнах на място, нещата не бяха такива. Няма да коментирам вътре в жилището какво беше състоянието”, разказа той.

Красимир иска справедливо наказание. „Има органи, които да преценят какво обвинение да бъде повдигнато. Искаме справедливост. Окачествяването като „лека телесна повреда” е безумие и няма да оставим нещата така. Ще се борим за промяна, която трябва да направят законотворците, изпратени от нас”, подчерта той.
nova.bg