Започна регистрацията за четвъртия конкурс за младши експерти
Започна регистрацията за четвъртия конкурс за младши експерти / netinfo

Велико Търново е един от петте центъра в страната, където ще се проведат конкурси за младши експерти в държавната администрация. До 3 октомври конкурси ще се провеждат и във Варна, София, Пловдив и Бургас.

Регистрацията за участие продължава до 14 септември, тя става по електронен път чрез попълване на онлайн бланка на сайта на Министерството на държавната администрация и административната реформа.

Изискванията към кандидатите са да имат завършено висше образование със степен бакалавър или магистър или завършен колеж със степен професионален бакалавър. Няма изисквания за професионален стаж.

Акцент в тазгодишната кампания по набирането на младши експерти е възможността за работа в звената за управление на средствата от ЕС. 322 свободни работни места за младши експерти в тези звена очакват най-добрите кандидати, преминали успешно централизирания конкурс. Служителите от тези звена получават двойно възнаграждение. Това означава за длъжността младши експерт месечно заплащане между 600 и 1000 лв.

В България такъв конкурс се организира от 2006 г. насам. На трите конкурса, проведени до момента, се явиха общо 1536 кандидати. Успешно преминали основния тест досега са 521 души. От тях вече има 94 назначени младши експерти в 41 администрации.