Продължават дейностите по проекта за основен ремонт на ВиК-мрежата под целия булевард „България“ във Велико Търново.

Паралелно със смяната на водопровода и канализационния колектор по улица „Цар Самуил“, от днес започва да се работи и в участъка от улица „Бачо Киро“ до района на Студентски стол №2.Въведена е временна организация на движението за периода до приключване на строителните работи.

Авария остави Велико Търново и девет села без вода (СНИМКИ/ВИДЕО)

Затваря се за движение улица „Бачо Киро“ в участъка от ул. „Цар Тодор Светослав“ до Съдебната палата. Остава затворена и улица „Цар Самуил“. В направление „Летен театър – Съдебна палата“ най-лесно е да се ползва маршрут по улиците „Христо Ботев“ и „Васил Левски“, или алтернативен – улица „Цар Тодор Светослав“ /западно от ДКЦ 1/, ул. „Бачо Киро“ /участъкът от ул. „Цар Тодор Светослав“ до ул. „Седми юли“ остава отворен/, ул. „Седми юли“, ул. „Мармарлийска“. В направление площад „Марно поле“ – Летен театър движението е по ул. „Цар Тодор Светослав“ и по отворения участък от ул. „Бачо Киро“. Променя се движението на автобусна линия № 3 в посока Дебелец. Автобусите ще се движат покрай Община В. Търново двупосочно.

Маршрутите на градските линии не търпят изменения. За предстоящите етапи в посока булевард „България“ информация за временните промени в трафика ще бъде публикувана своевременно.

Над 4 км. ще е новата мрежа – водопровод, локални връзки и канализационен колектор. Очакваните ползи са решаване на проблемите с непрекъснатите ВиКаварии по целия булевард „България“ и в центъра на града, както и значително подобряване на отводняването. Така ще се сложи край на „наводняването“ на ул. „Васил Левски“ и района на Съдебната палата при проливни дъждове. 
Информационна агенция Фокус