В Павликени се радват на обновени тенис кортове
В Павликени се радват на обновени тенис кортове / Община Павликени

Два тенис корта бяха открити вчера в двора на Професионалната гимназия по аграрни технологии „Цанко Церковски" в Павликени.

Със собствени средства и труд членовете на тенис клуб „Павликени 2012" са ремонтирали игрищата. Сдружението им е основано през юли т.г., а дарителите са 10-12 човека, които са събрали около 7000 лева за ремонта.

Двата корта са най- добрите в цялата Великотърновска област, само в Павликени и Велико Търново има кортове с червена настилка, посочи бизнесменът Цветан Цветков, един от членовете на клуба.

30 тона настилка- шамот са вложени в ремонтираните кортове. Освен това е подменена оградната им мрежа, нови немски линии очертават размерите, изправени са стълбовете за осветление и през следващата година предстои то да бъде пуснато. Плановете на тенис клуба са в следващите месеци да бъдат ремонтирани и съблекалните.

Двата корта, както и всички игрища в двора на училището, имат дренажи. Най-голямото богатство, според присъстващите, е наличието на вода от язовира за ежедневно поливане, защото такива са изискванията за червената настилка.

Учениците от гимназията ще ползват двата корта безплатно, а за останалите граждани ще има символично заплащане, което да покрие разходите за поддържането им.

„Застанахме зад една изключително важна кауза - да обновим терена за тенис на корт като място, където да имат възможност да спортуват нашите деца. Тенисът носи модерността на съвременния ден и потребностите на днешните хора", каза в словото си директорът на ПГАТ Надежда Иванова.

„Благодарение на общите усилия една позабравена традиция беше възобновена в нашия град. Бъдете сигурни, че тези кортове много бързо ще се напълнят с млади и бъдещи звезди. Благодаря на ръководството на училището и на всички хора, които внесоха суми, за да направим това, което виждате. Дано оттук излезе някой бъдещ Григор Димитров или Цветана Пиронкова", каза председателят на клуба Николай Цветков.