/ netinfo

С пъстро дефиле по пл. „Георги Измирлиев” в Горна Оряховица започват ХІV Международен фолклорен фестивал „Раховче” и ХVІ Детски фестивал на изкуствата „Раховче”. Дефилето на съставите участници в Международния фестивал „Раховче” ще започне в 18.00 часа и ще премине по пешеходната зона в центъра на града.

Организатори на фестивалите са НЧ „Братя Грънчарови - 2002” и Община Горна Оряховица. Официалното откриване е насрочено за 20.00 часа на сцената на Летния театър. Фестивалите ще преминат под патронажа на кмета инж. Добромир Добрев.

Мартин Трухчев ще разговаря с горнооряховчани за фитнеса и здравето

В ХІV издание на Международния фестивал ще се включат участници от Грузия, Полша, Украйна, Сенегал и България. В ХVІ Детски фестивал на изкуствата „Раховче”, ще участват деца от цялата страна.

От 20 до 23 юни всяка вечер от 18.00 часа на открита сцена пред Художествена галерия „Недялко Каранешев” горнооряховчани ще могат да наблюдават концерти на различни състави, участници във фестивалите. От 19.00 ч. и от 20.00 часа (на 21 юни) фестивалните вечери ще продължават на сцената на Летния театър. Гала концертът на участниците и закриването на двата фестивала ще се състои на 23 юни (събота) от 19.00 часа на сцената на Летния театър.