В Бутово празнуваха 80 години футбол, Трифон Иванов отличи деятели със значки на БФС
В Бутово празнуваха 80 години футбол, Трифон Иванов отличи деятели със значки на БФС / Дарик нюз, архив

Две златни, две сребърни и три бронзови значки на БФС връчи Трифон Иванов на заслужили деятели на футбола в Бутово. Участието в празненството в чест на 80 години футбол в павликенското село, бе първата публична изява на екскапитана на националния отбор в качеството му на председател на Зоналния съвет на БФС във В. Търново.

Честването се проведе в събота на стадиона, където се събраха състезатели, треньори и деятели от различни поколения. То съвпадна и със спортния празник в Бутово, организиран за пета поредна година от общинския съветник от Свищов Антон Георгиев. Последният е играл две години за тима на “Бъдеще” в някогашната Зона “Янтра” и оттогава до сега пази приятелски отношения с местните хора. Тържеството започна с откриване на музей на спортната слава в Бутово, а след това поздрав поднесе фолклорният състав към Народно читалище “Съгласие”.

Трифон Иванов награди със златни значки Антон Георгиев и Кирил Янков, със сребърни Кирил Емануилов и Стефан Атанасов и с бронзови Генчо Генчев, Илия Стефанов и Калин Петков.

Самият той, кметът на Павликени инж. Емануил Манолов, Владимир Владимиров- кмет на Бутово, дългогодишният деятел Марин Георгиев и журналистът от Свищов- Николай Константинов бяха отличени с плакети. Грамоти и плакети имаше и за мнозина свързани с футбола в Бутово. Спортният празник поднесе оспорвана надпревара по бягане на различни дистанции, теглене на въже, жонглиране и т.н.

Както се полага, финалът на празника бе приятелски мач между ветераните на “Бъдеще” и на “Стрела” /Ореш/, завършил 2:2, след което съперниците зарадваха многобройната публика и с дузпи.