В 5 общини в област Велико Търново се провежда втори тур на местните избори
В 5 общини в област Велико Търново се провежда втори тур на местните избори / netinfo
В община Велико Търново на балотаж отиват Румен Рашев и д-р Иван Манчев. Независимият кандидат за кмет на община Велико Търново получи 30,53% от гласовете на избирателите, д-р Манчев, издигнат от БСП събра 24,48 на сто от гласовете.

Балотаж ще има и в община Горна Оряховица. В изборната надпревара ще участват кандидатът на БСП Никола Колев, който получи 25,33 % и кандидатът на ПП ГЕРБ Йордан Михтиев с 24,05 %.

Втори тур ще се проведе и в Община Лясковец. На него ще се явят кандидатът на БСП Димитър Дервишев, който получи 30,72 % и Ивелина Гецова с 30,75 %. Тя е подкрепена от “ГЕРБ”, “ССД”, "ДСБ” и “ЗНС”.

В Община Павликени на балотаж отиват кандидатът на БСП Дончо Дончев с 22,26 % и Ангел Генов с 12,28 % от Предизборна Коалиция "По нов път с Ангел Генов", подкрепен от ЗС "Александър Стамболийски" и ПК "Екогласност". 

39,56 % получи кандидатът за кмет на Община Златарица Стефан Добрев, издигнат от Коалиция “За Златарица”. Негов опонент на втори тур е Пенчо Чанев от Коалиция Възход, който получи 23,41 %.