Три хеттрика и два автогола паднаха снощи в мачове от зимния турнир
Три хеттрика и два автогола паднаха снощи в мачове от зимния турнир / © Дарик нюз, архив

Пет мача предложи на зрителите в ДКС „В. Левски" програмата на зимния турнир по футбол в понеделник. Публиката видя три хеттрика и два автогола. Запомни се и малшансът на горнооряховеца Аврам Аврамов, който след като се разписа за тима си, буквално при ответната атака на съперника отклони топката в своята врата.

 „Алпласт" и „Импулс" /Г. Оряховица/ завършиха наравно 2:2 в отложения от четвъртък мач. До края и двата тима имат още по една среща, но с по- големи шансове да продължи е „Алпласт", който е събрал седем точки, докато импулсите имат едва три. В 7- ата минута Христо Христов откри за горнооряховци,  засичайки центриране от корнер с глава, а минута след това Петър Рачев посрещна от въздуха отбита от вратаря топка за 1:1.
Опитният Аврам Аврамов се казва главното действащо лице през втората част. В рамките на 23- ата минута той успя да порази и двете врати. Първо бе изведен сам срещу вратаря на „Алпласт" и го прехвърли, а след това подложи коляно на пътя на топката, след удар на съперник и нелепо я насочи в собствената си мрежа за крайното 2:2.

Във втората среща за вечерта „Кантона" отнесе „Едуардс" с 5:1 и оглави подраждането в група „Д". Още в 3- ата минута Ивайло Трухчев изпрати топката от движение в левия ъгъл за 1:0. Веднага след подновяването на играта Георги Петков навлезе в половината на съперника и с далечен удар изравни. В 10- ата минута обаче започна изригването на Кристиян Костадинов, донесло му хеттрик. Нападателят първо шутира много силно за 2:1. Две минути след това отново Костадинов завърши атаката от два метра за 3:1, а в 16- ата приключи спора с попадението си за 4:1.
В средата на втората част Пламен Станчев довкара отбита топка за 5:1 в полза на „Кантона". До края победителите имат мач със „Спортно Търново", който могат и да загубят, а от „Едуардс" ще им стискат палци да вземат поне точка.

„Риболовен Център" пречупи „Янтра- 1" с 1:0 в двубой от група „Е" и отвори пътя към елиминациите на „Севастократор". В 25- ата минута вратарят на тима от Драганово отрази топката, тя се вдигна и Венелин Петков с глава я насочи в далечния ъгъл, отбелязвайки победното попадение за „Риболовен център".

Вторият отбор на Драганово разгроми „Банка ДСК и клиенти" с 5:1 и записа първа победа в тазгодишния турнир, но отпада от борбата. Стефан Маринов откри резултата за „Янтра- 2" в 15- ата минута, а в 18- ата отново той вкара за 2:0.
В началото на второто полувреме Христо Върбанов и Стоян Петков забиха по едно попадение и доведоха нещата до 4:0. В 29- ата минута съотборникът му Стефан Маринов върна топката към своя вратар, който обаче не успя да реагира и вторият автогол за вечерна стана факт за 1:4. До края Стоян Петков успя да се разпише още веднъж за 5:1.

В мач без значение за челото на група „З" „Рейнджърс" разби „Сензация" с 9:1. През първата част рейнджърите се отчетоха с четири гола, чрез Цветелин Ганчев, Петър Ангелов на два пъти и Димитър Стефанов.
Втората започна с две бързи попадения на Ганчев, които му донесоха хеттрик. В 25- ата минута „Сензация" намали на 6:1, чрез Ибрям Ибрям, разписал с диагонален удар от левия фланг. В оставащото време Димитър Стефанов, Детелин Орлинов и Петър Ангелов вкараха по веднъж.

Тази вечер са мачовете: 17 ч. „Тремол"- „Лудата банда", 18 ч. „Аспирините"- „Япистрой", 19 ч. „Спарта"- „Лайтс" и 20 ч. „Килифарево"- „Лас Вегас".