Треньори и състезатели ще плащат, за да има волейбол във В. Търново
Треньори и състезатели ще плащат, за да има волейбол във В. Търново / dariknews.bg

Волейболен клуб "Царевец- 19" ще има мъжки отбор и юноши старша възраст през новия сезон, съобщи президентът му Дияна Иванова. В края на миналото първенство, в което мъжете се класираха трети в "А" националната лига, тя обяви че заради липса на средства тима няма да участва в новото.

Сега обаче, не само че е запазен отборът, но и старшата възраст на клуба добива възможност да мери сили на национално ниво в Североизточната група. Промяната е предизвикана от самите треньори и състезатели, които са решили да се самоиздържат, но да играят.

"От община В. Търново получихме 4000 лева от субсидията за спорта, а само мъжкият състав ни струва с два бона по- скъпо на спортно- състезателна година. Нямаме е официален спонсор, но момчетата бяха категорични, че искат да участват в шампионата", коментира Дияна Иванова.

Първият тим ще бъде воден от Илиян Раев, който се занимава с търговия и се нагърбва с финансирането. Старшата възраст поема студентът Калин Зарков, който ще разчита на подкрепа на приятели за разходите по пътуванията и мачовете. Самата Дияна Иванова ще се занимава с младшата възраст и децата. Около 60 момчета и юноши тренират организирано волейбол в "Царевец- 19".

През лятото клубът е работил по програмата "Спорт в свободното време" на Министерството на физическото възпитание и спорта в залата в комплекс "Юнак". С настъпването на есенно- зимния сезон г-жа Иванова е притеснена от липсата на отоплена зала за подготовка. През най- студените месеци заниманията вероятно ще се водят в ДКС "В. Левски", но и там температурите са минусови.