Тодор Тодоров иска Велико Търново да стане град с най-високо качество на живот
Тодор Тодоров иска Велико Търново да стане град с най-високо качество на живот / DarikNews.bg
Тодор Тодоров иска В. Търново да стане град с най-високо качество на живот
45623
Тодор Тодоров иска В. Търново да стане град с най-високо качество на живот
  • Тодор Тодоров иска В. Търново да стане град с най-високо качество на живот

Пет основни приоритета в управленската си програма представи Тодор Тодоров кандидат за кмет на коалиция „Промяна за Велико Търново" . Това са икономически растеж, основан на подкрепа и развитие на бизнеса, професионализъм, европейски стандарт и нулева толерантност към корупцията в административното управление, развитие на науката и образованието, Велико Търново - община, работеща с потенциала на своите младежи и туризъм- основен фактор за устойчиво развитие. Целта на програмата е старата столица да стане център на икономически силен, финансово стабилен с най-високо качество на живот регион.

Растежът ще бъде постигнат чрез ефективно функциониране на общинските дружества, подчерта Тодоров. Той заяви, че общината трябва да влезе в своите основни функции като почистване, озеленяване и т.н., което ще доведе до по-голям контрол и ще увеличи печалбата на самите дружества. Да  възстанови „Комунално стопанство"  и да се оптимизира изцяло дейността на ОП „Реклама", което не е адекватно на местния бизнес, обеща Тодоров. Той се ангажира с нова организация на ОП „Паркинги и гаражи" като обеща по-малко персонал, въвеждане на апарати за таксуване и защитени холограмни талони за по-дълги периоди.

„Сини зони" ще има само в идеалния център на града и в работни дни, а за живеещите в тези райони ще бъдат предложени допълнителни облекчения. Освен това ще бъдат създадени и алтернативни безплатни места за паркиране на „сините зони". Тодоров и колегите му от коалицията искат още пълен анализ на работата за последните пет години на ОП „Царевград Търнов". Кандидатът за кмет каза още, че липсва информация за действителното състояние на общинските дружества, затова коалиция „Промяна за Велико Търново" е поискала официална писмена справка от кмета Рашев. 

Създаване на Фонд за подпомагане и насърчаване на местния бизнес и нова бюджетна политика за намаляване на местните денъци и такси предложи още Тодоров. Той заяви, че общинската администрация съвсем спокойно може да редуцира с 30% състава си.

„Ще въведем годишна атестация на администрацията, която ще е определяща за нивата на заплатите", заяви още Тодор Тодоров. Кандидатът за кмет обеща и цялостна промяна на Двореца на културата и спорта с финансиране по програми и от общинския бюджет. Тодоров се обяви за нова туристическа стратегия на община Велико Търново, която да гарантира нови туристически потоци от платежноспособни турсти.

Освен дългосрочните приоритети той представи и антикризисната програма на коалиция „Промяна за Велико Търново", като акцентира на факта, че вече трета година от кризата общината не е казала нито дума за антикризинси мерки.

Чуйте повече в звуковия файл. 

Освен това Тодоров гарантира мораториум върху застрояването на зелените площи във велико Търново, озеленяване и ремонт на детските заведения и изграждане на нови, както и стимулиране на гражданската инициатива за облогородяване на междублоковите пространства. В този аспект общината ежегодно ще обявява конкурс за жилищен блок с най-естетически оформено околоблоково пространство и т.н. В програмата е отделено специално място и за културата. Тук коалицията предвижда възстановяване клуба на културните дейци и дома на литературата, учредяване на национални литературни награди на името на писателите, свързани трайно с региона, формиране на Фонд „Култура" и т.н.