Събраха сумата, необходима за лечението на Йоана Христова
Събраха сумата, необходима за лечението на Йоана Христова / netinfo

„С голяма радост искаме да ви съобщим, че събрахме сумата, необходима за втория етап от лечението на Йоанка”, съобщиха близките на 6- годишното момиченце от Велико Търново, чиято история трогна цяла България.

Малкото болярче претърпя две операции за отстраняване на злокачествен тумор в мозъка. Животопасяващите интервенции бяха направени в болница в Истанбул. За лечението на Йоана Христива бяха необходими още 38 000 лв. за 33 процедури по лъчетерапия, както и две вливания като подготовка за химиотерапия.

Историята на момиченцето трогна хора от цялата страна, а също и нашенците зад граница. Чрез редакционните телефони на Дарик Велико Търново стотици хора с добри сърца потърсиха контакт с близките на Йоана, за да помогнат.

 

Семейството на момиченцето изказва искрени благодарности на всички, които подкрепиха лечението. „Вие осигурихте възможност на Йоанка да се пребори с рака. Всички средства от вече поставените кутии ще бъдат преведени също по дарителската сметка и всички парички,които ще останат след лечението,  ще бъдат прехвърлени в дарителски сметки на други борещи се за живот семейства”, пишат близките на детето във фейсбук.