/ netinfo
В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ  на 15 септември, от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново ще гостува спектакъл на Държавен куклен театър-Търговище. „Вълкът и седемте козлета“ е едно от редовите заглавия на театъра, но е сред най-популярните и търсените от неговия репертоар.

Театър ВЕСЕЛ откри новият си артистичен сезон с участие в международен фестивал

Драматизацията е на Мая Димитрова от Театър ММ – София. Постановката е дело на Димитър Димитров, а сценографията, маските и куклите - на Стефка Кювлиева. Оригиналната музика за спектакъла е композирана от Петко Манчев. Ролите изпълняват Цветина Иванова и Русан Стаменов.

Вечната приказка на Братя Грим среща малките зрители с наивните козлета, с тяхната любяща майка и глупавия, но лаком вълк. Какво се случва в края на историята, разказана от търговищките кукленици, ще е изненада за всеки зрител. Спектакъл, на който няма да скучаят нито малките, нито вече порасналите деца.

„ЗАДАВИ СЕ МЕЦА“ в Театър ВЕСЕЛ

„Вълкът и седемте козлета“ е първото представление, с което ДКТ-Търговище се включва в проекта на Театър ВЕСЕЛ през настоящия арт сезон . Широкото жанрово разнообразие и богат  диапазон на използваните изразни форми и средства са гаранция за успеха на спектаклите на театъра. Заглавията се интерпретират актуално и модерно, сценографските решения са разнообразни и силно въздействащи.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.