Студенти подаряваха книги в акция Мое за твое
Студенти подаряваха книги в акция Мое за твое / DarikNews.bg
Студенти подаряваха книги в акция "Мое за твое"
53306
Студенти подаряваха книги в акция "Мое за твое"
Студенти подаряваха книги в акция "Мое за твое"
  • Студенти подаряваха книги в акция "Мое за твое"
  • Студенти подаряваха книги в акция "Мое за твое"

Близо 40 книги намериха своите нови притежатели в акция на група студенти от Филологическия факултет на Великотърновския университет. Тяхната инициатива, наречена "Мое за твое", се проведе за около час днес в парк "Марно поле". Младите филолози бяха донесли книги от личната си библиотека, които подаряваха и разменяха срещу други книги.

"Ако имате някоя книга, която прашасва на библиотеката ви, а искате да прочетете нещо ново, без да давате пари за него - това е за вас", обясни второкурсничката Лилия Сиракова, която учи "Българска филология". Тя и нейни колеги бяха донесли разнообразни книги, сред които "Железният светилник" на Талев, стихосбирка на Вапцаров, но така също и "Триумфът на червилата" и "Сексът и градът.

Чуйте Лилия в първия звуков файл.

Събитието се организира във Фейсбук, където бяха потвърдили участие около 40 души, посочи доц. Елена Налбантова, преподавател във Филологическия факултет. Тя уточни, че акцията е посветена на празника на факултета и се провежда за първи път, но желанието на младите хора е тя да се превърне в ежегодна.

Чуйте доц. Налбантова във втория звуков файл.