След 30 години във В. Търново отново ще има автомобилно състезание
След 30 години във В. Търново отново ще има автомобилно състезание / netinfo
След пауза от почти 30 години Велико Търново отново ще бъде домакин на автомобилно състезание, съобщи президентът на “Етър Рейсинг Тим” Димитър Стефанов. Клубът от Старата столица е получил потвърждение от Българската федерация по автомобилизъм, че получава домакинството на открито състезание по затворен маршрут /б.р. на писта/ и то е включена в спортно- състезателния календар.
Стартът ще се проведе на 29 и 30 март и ако всичко с организацията му е на ниво, през 2009 г. ще стане кръг от националния пистов шампионат.
За трасе на надпреварата “Етър Рейсинг Тим” предлага правата отсечка под Националния военен университет “В. Левски” и Западния пътен възел, информира още Димитър Стефанов.
За последен път във В. Търново е проведено автомобилно състезание на 29 февруари 1979 година. Тогава е последното издание на рали “Ивайло”, на което дебютира станалия по- късно многократно шампион на България и настоящ член на Управителния съвет на Федерацията- пилот от Старата столица, Емил Денев. По възрастните любители на автомобилния спорт си спомнят, че рали “Ивайло” се провеждаше на Керека и по отсечките Джулюница- Горско Ново село, Драгижево- Шереметя, и Присово- Велчево, припомни Емил Денев.