Шефовете на Етър-24 уволниха дисциплинарно Цанко Цветанов
Шефовете на Етър-24 уволниха дисциплинарно Цанко Цветанов / Дарик нюз, архив

Ръководството на "Етър-1924" уволни дисциплинарно старши треньора на мъжкия отбор Цанко Цветанов. "Със заповед за дисциплинарно уволнение от днес, 15 октомври, Цанко Цветанов вече не е старши треньор на тима", съобщи изпълнителният директор на клуба Ендер Дурмушев. "Решението е на г-н Фейзи Илханлъ и е съгласувано с българските съакционери Радослав Владев и Красимир Гърдев", заяви още той.

От пресслужбата на клуба поясниха и мотивите за решението. Те са предизвикани от серия от изявления срещу мажоритарния собственик Фейзи Илханлъ, слаби резултати в мачовете, неизпълнение на решението да не се тренира на стадион "Ивайло" в петък, проваленото пътуване за контролата в Турция и други действия, уронващи престижа на клуба.

На практика това е третото уволнение на Цанко Цветанов през тази есен. Той бе назначен в клуба в края на миналата година и под негово ръководство "виолетовите" се върнаха в "А" група. След победата в първия кръг в Монтана обаче отборът претърпя шест поредни загуби и записа реми с "Локомотив" /Пловдив/.

Днешната тренировка и заниманията до назначаване на нов старши треньор ще бъдат водени от помощниците на бронзовия медалист от САЩ`94 - Марин Стефанов и Калоян Чакъров.

Цанко Цветанов отказа коментар с мотива, че ще го направи, когато му дойде времето. Малко по- късно той уточни, че след като ръководството не се е разделило с него по нормален начин ще си търси правата по съдебен път.