Сакскобургготски: Състоянието на Кардам е стабилно, но той все още е в кома
Сакскобургготски: Състоянието на Кардам е стабилно, но той все още е в кома / cнимкa: БГНЕС

Молебен за здравето на княз Кардам Търновски и цялото семейство на Симеон Сакскобургготски отслужи в петък вечерта Великотърновският митрополит Григорий. На молебена в Катедралния храм в старата столица присъства почти цялата парламентарна група и политическото ръководство на НДСВ.

Състоянието на княз Кардам е стабилно, но той все още е в кома. За съжаление лекарите не успяха да оперират ръцете му, направена му е трахеотомия, но състоянието му остава сложно, каза Симеон Сакскобургготски. За нас като родители това е много тежко и заради ситуацията ще се наложи скоро да се върнем в Мадрид, допълни той.

Лидерът на НДСВ е във В.Търново, където присъства на откриването на изложба от архивни документи и снимки, свързани с обявяването на Независимостта на България.

В събота той ще участва в научна конференция на тема „Среща с историята – 100 години от провъзгласяването на Третото българско царство”. Гости на форума в Музей „Възраждане и учредително събрание” ще бъдат още омбудсманът на България Гиньо Ганев, проф. Георги Марков и проф. Андрей Пантев.

По-късно от 18.00 часа в Лапидариума на Археологическия музей ще бъде представен юбилейният албум „Дългът преди всичко”, посветена на 70-годишнината на Симеон Сакскобургготски, който ще бъде гост на презентацията.