/ netinfo
В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ от 11.00 часа в читалище „Искра” в старата столица, ще гостува Есента. „Есенна въртележка“ е едно от любимите заглавия в репертоара на Театър ВЕСЕЛ. Спектакълът, който ще представят търновските актьори, се играе на театралните сцени в цяла България вече 20 сезона.

Театър ВЕСЕЛ отново ще участва в Международния арт форум "Нощ на театрите"

Драматизацията (по текстове на Валери Петров, Йордан Тодоров и Калина Малина) и постановката са дело на Веселин Василев. Автор на куклите е един от водещите сценографи в областта на кукленото театрално изкуство у нас Стефка Кювлиева.

Музикалното оформление е на Петър Атанасчев. Актьорският дует е добре познат на феновете на кукления театър - Елка Баланова и Веселин Василев. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

Представят „Жабокът цар“ в Театър ВЕСЕЛ

„Есенна въртележка“ е жизнерадостен спектакъл, в който чрез игрови елементи на художествения изказ се разширяват и задълбочават познанията на малкия зрител за есента. Актьорите, с помощта на децата, „рисуват" образа на златокосата Есен. Нейната поява е предхождана от много тематични песни и игри, загадки, куклени етюди и изненади.

Феерия от песни, багри и кукли...Антонио Вивалди и неговите „Годишни времена“ са музикалната провокация за творческия екип на великотърновския куклен театър. Героите от спектакъла разкриват тайните и багрите на Есента.

„Снежанка и седемте джуджета“ на сцената на  Театър ВЕСЕЛ

Провокирани, малките зрители активно участват и съпреживяват срещата между Есенния вятър и Малкото листенце, както и изненадите с пъстроперия Папагал. Проектът се реализира с помоща на Община Велико Търново.