С благотворителен търг набират средства за детска площадка във В. Търново
С благотворителен търг набират средства за детска площадка във В. Търново / Дарик нюз, архив

Благотворителен търг на детски рисунки за набиране на средства за площадка, адаптирана и за деца с увреждания в парк „Марно поле” във Велико Търново, организира в София „Сдружение Азбукари“. Творбите ще бъдат изложени в градината на ресторант „Пей сърце“ на улица „Георги Софийски“ №32 на 4 септември от 19 часа. Те са на деца от цялата страна, взели участие в конкурса за рисунка и есе на тема „Вярвам в теб!“ . Инициативата е част от Националната кампания за социална адаптация на деца със специфични потребности под същия надслов, която организацията провежда в продължение на две години.

След София, по инициатива на кмета на Велико Търново Даниел Панов, стартира проект за направа на адаптирана площадка и в старата столица. Средствата за нея ще бъдат набрани чрез дарения на социално отговорни фирми и граждани.

„Певицата Рут Колева и пианистът Филип Александров са подготвили прекрасни джаз и соул изпълнения по време на търга в подкрепа на благотворителната кауза. С част от събраните средства Азбукарите ще подпомогнат и лечението на 21-годишния Антон Божилов, който е прикован за инвалидната количка след инсулт”, информира Севделина Ковачева от „Сдружение Азбукари”. Тя припомни, че рисунките на конкурса „Вярвам в теб!“ са оценявани от авторитетно жури в състав Славчо Пеев, Йоана Драгнева, Любен Дилов-син, Цвета Кирилова, Ставри Калинов, Милена Златкова, Христина Стоянова. Използваните от младите таланти техники са молив, акварел и пастел. Платната им са представени на изложба, посветена на конкурса в НДК, а след това експозицията украсява и фоайето на Националната опера и балет в столицата.

„Сдружение Азбукари“ кани всички свои приятели и партньори на благотворителния търг в София. Средства за реализиране на кампанията се набират и с дарителски SMS с текст DMS 123 на номер 17 777, на цена 1 лев , както и чрез банкова сметка в Първа инвестиционна банка - IBAN BG18FINV91505315574776 BIC FINVBGSF .