С 6 млн.лв. обновиха две училища в Горна Оряховица
С 6 млн.лв. обновиха две училища в Горна Оряховица / Dariknews.bg
С 6 млн. лв. обновиха две училища в Горна Оряховица
31003
С 6 млн. лв. обновиха две училища в Горна Оряховица
  • С 6 млн. лв. обновиха две училища в Горна Оряховица

Над 5 900 000 лева са вложени в реконструкцията на ОУ "Иван Вазов" и СОУ  "Георги Измирлиев" в Горна Оряховица. Парите са отпуснати по Оперативна програма „Регионално развитие". Проектът за реконструкция и модернизация е изготвен от община Горна Оряховица, а договорът за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ бе подписан преди две години.  

С отпуснатите средства изцяло е подменена дограмата в двете учебни заведения, монтирани са топлоизолации на стените и покривите, сменени са електрическите и ВиК инсталации, направен е основен ремонт на санитарните възли, обясни ръководителят на проекта инж. Хенриета Паричева. Чуйте повече в прикачения файл.

Ремонтът в училище "Георги Измирлиев" е извършен за 75 дни. През това време 770-те ученици бяха разпределени в три училища в града. От 15 септември обаче те ще влязат в изцяло обновена сграда. Най-голямата гордост след реновирането й е обновения плувен басейн, който не е функционирал повече от 15 години. Басейнът е с размери 20 на 10 метра и дълбочина до 2,5 метра. Направена е и специална пречистваща и нагревателна система.

С 6 млн.лв. обновиха две училища в Горна Оряховица
netinfo

Училището разполага и с две рампи и асансьор за хора с увреждания. Има зала за фитнес и тенис на маса. По проекта са закупени компютри, мултимедийни проектори, лаптопи и камери. Изцяло оборудвани са физкултурните салони, кабинетите по история, география и химия. Директорът на училището Светла Драганова заяви, че ще използва 150 000 лева от преходния остатък на делегирания бюджет на учебното заведение за мебели в канцелариите и класните стаи и оградни мрежи в двора на училището. Всяка една от 60-те класни стаи ще има интернет връзка.

С 6 млн.лв. обновиха две училища в Горна Оряховица
netinfo

В ОУ "Иван Вазов" учат близо 500 деца от първи до осми клас. Освен основния ремонт на сградата по проекта са осигурени и компютри. Най-новата придобивка за училището е логопедичният кабинет, който е оборудван с необходимите обучителни материали. В него ще работят двама специалисти. В училището има и психолог. Предстои да бъде назначен и тифлопедагог за децата с нарушено зрение, каза директорът на училището Владимир Събев. За тях училището разполага и със специално оборудване с брайлова клавиатура.

С 6 млн.лв. обновиха две училища в Горна Оряховица
netinfo