/ netinfo
„Продължавайте с достойнство и последователност да водите своите ученици в света на познанието, преподавайки им уроците на живота. Нашето време изисква освен любов към младите хора и професията – да дадем отговори на всички въпроси и предизвикателства, стоящи пред обществото”.

С тези думи началникът на РУО инж. Розалия Личева се обърна към удостоените с почетната награда учители в празничното си обръщение. Наградите са учредени по повод 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

РУО връчи своите годишни награди

На тържествена церемония областния управител – проф. д-р Любомира Попова и инж. Розалия Личева, началник на инспектората на образованието връчиха плакети, грамоти и книги за постигнати високи резултати за учебната 2017/2018 година на директори, учители и ученици.

Инж. Зорница Минчева – старши учител в гимназиален етап в Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов” бе една от четиримата, удостоени с престижната награда „Учител на годината”. А за подготовката на учениците Мариел Йорданов и Николай Методиев, класирани в Национално състезание „Най-добър техник в машинистроенето-2018” и заели второ отборно място и трето индивидуално, получи грамота.

Областният управител и началникът на РУО обсъдиха образователната система

С много радост и трепет инж. Зорница Минчева сподели вълнението си от получаването на почетната награда „Учител на годината”: „…всички знаем, че да бъдеш учител, не е просто професия. Учителите и учениците са лицето и душата на училището, два свята, които всеки ден взаимно се откриват и обогатяват, докосват се, а след всеки допир вече нищо не е същото.

Съдбата на учителите винаги е била да се раздават, безрезервно и безусловно. Успехите на учениците са и успехи и на учителя, постиженията им – негова единствена награда. Посвещавайки се на тази професия, съзнавах отговорността, която поемам. Тя е донякъде плашеща, но пък дава невероятното чувство за собствена значимост".