/ netinfo
По случай коледните празници на 20 декември ректорът на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ проф. д-р Христо Бонджолов покани на среща част от чуждестранните студенти, обучаващи се в университета.

При голям интерес преминава кандидатстудентската кампания на ВТУ

Присъстваха студенти от Русия, Китай, Гърция, Кипър, Куба, Нигерия, Пакистан, Румъния и Туркменистан. Студентите, чийто брой тази година е значително увеличен, се обучават по линия на двустранните договори на университета с чуждестранни висши училища, на международни спогодби и срещу заплащане на валутни такси.

Посланикът на САЩ в България ще изнесе публична лекция във ВТУ

В приветственото си обръщение ректорът благодари на студентите за техния избор и им пожела успехи в усвояването на специалността. В отговор студентите изказаха своето задоволство от равнището на преподаване в университета и от вниманието на преподавателите към тях. Истинско оживление предизвика баницата с късмети за здраве, любов и благополучие.
 
Предстоят срещи на ректорското ръководство и с останалите чуждестранни студенти, обучаващи се във Великотърновския университет.