Разкрито е тялото на единия загинал строител, второто тяло остава затрупано под метри пръст
Разкрито е тялото на единия загинал строител, второто тяло остава затрупано под метри пръст / netinfo
Разкрито е тялото на единия загинал работник, затрупан в строителен изкоп във Велико Търново. Откопаването на трупа продължава. Второто тяло остава затрупано под метри пръст.

Екипи на пожарната, Гражданска защита и строителна фирма Стима извършват работата по изваждане на телата. Това става бавно заради продължаващото срутване на земни маси на ул.Зеленка 24, където се разигра трагедията.

За да се предотвратят другии нциденти, мястото, където екипите копаят, непрекъснато се укрепва с дървени конструкции. Двама алпинисти от отдел „Аварийно –спасителни дейности” към Гражданска защита опитват да се спуснат с въжета от прозорците на стара запустяла сграда, която се намира над изкопа, за да разчистят пръстта, надвиснала над единайсет метровия ров.

Става въпрос за изключително груба човешка немарливост и грубо нарушение на строителните норми, каза кметът на В. Търново Румен Рашев, който разпореди да бъдат отменени всички тържества за празника на града – 22 март.

Строежът на фирма Вимар ООД е бил спрян със заповед на Регионалната дирекция за строителен контрол заради липса на необходими документи и предвидени укрепителни работи.