Ясен Григоров представя филма си Малък-Голям във В. Търново
Ясен Григоров представя филма си Малък-Голям във В. Търново / плакат: организатори

Режисьорът Ясен Григоров ще представи своя филм „Малък-Голям" тази вечер във В. Търново. Срещата с артиста ще бъде от 20,00 часа в клуб-галерия „Таралеж". Ясен Григоров е роден в Севлиево. Завършил е Комикси и разказвателни изкуства във Франция, Визуални комуникации и арт дайрекшън в Женева, Илюстрация и оформление на книгата в Националната художествена академия в София и е специализирал Кино и телевизионна режисура при академик Людмил Стайков в НАТФИЗ.

Ясен Григоров има активни творчески изяви като илюстратор и писател на книги за деца, като режисьор на музикални, рекламни и социални клипове, както и на aнимационни и игрални късометражни и пълнометражни филми.

"Малък-Голям" е музикален филм, смесващ лъскавия попфолк с тежкия метъл, циганския сватбарски оркестър с ъндърграунд музиката. Тази необикновена комбинация е подправена с документалния разговор на членовете на несъществуваща вече траш-метъл група от 90-те години. Спомените на тези бивши музиканти ни разкриват неосъществени мечти, недовършени битки, непреодоляни комплекси. Какъв е пътят на музиканта, каква е цената на житейските избори, които прави всеки един от нас? Трудно ли е да повярваш в себе си и да последваш мечтата си?

Филмът "МАЛЪК-ГОЛЯМ" е музикален, но темата му е за изкуството по принцип - абстрактно и привидно лесно достъпно пространство, в което неподготвените могат да изгубят всичко, а положилите необходимите усилия могат да превърнат в много лична и неприкосновена територия.

Във филма участват Деси Слава, Борис Ковачев, Йордан Кочев, Светослав Славейков, Калин Христов. Лентата е част от програмата на Фестивала на българския игрален филм Златна Роза, 2011, в официалната международна конкурсна програма на DORF fim festival, Хърватия, участва в селекцията на Българската филмова академия, 2012, има много прожекции в кина в страната и участия в програмата на различни културни събития (София, Добрич, Русе, Габрово и др.)