Професионален дартс и средства за подготовка за участие на спартакиада искат учители
Професионален дартс и средства за подготовка за участие на спартакиада искат учители / Община В. Търново

Синдикатът на българските учители благодари на Община В. Търново за осигуряването на участието на преподаватели по физическо възпитание и спорт в Националната спартакиада за учители. В курорта "Св. Константин и Елена" великотърновската група спечели шест купи и още толкова медали в конкуренцията на 450 представители на други общини. Биляна Иванова и Наталия Тодорова станаха шампионки отборно на дартс, а втория великотърновски тим при жените- Камелия Каваленкова и Дияна Минчева се класира пети. Индивидуално представителките на старата столица взеха купи за второ и четвърто място.
В старта на 1200 метра Георги Давидов завърши трети. Той и съекипникът му Тихомир Дончев се окичиха с бронз и в отборното подреждане.
В плуването представителите на В. Търново се класираха пети отборно при двата пола и в надпреварата на смесените щафети.
На среща с кмета Даниел Панов участниците от старата столица, които се състезаваха в виолетови фланелки с герба на Общината, поискаха да бъде закупен професионален дартс, с който да тренират за следващи състезания. Другата им молба бе свързана с възможността още в началото на 2013 г. да имат яснота с какви средства ще могат да разполагат през следващата година, за да могат да провеждат системна подготовка. По време на Спартакиадата е станало ясно, че се разширява спектърът на практикуваните спортове. Догодина бъдат включени боулинг, петанк и спортен бридж.
По време на срещата при Даниел Панов бе констатиран повишен интерес към записване на ученици в СОУ „Г. С. Раковски" като спортно училище.