Полицаите от РПУ Елена спечелиха купата на директора на ОДП
Полицаите от РПУ Елена спечелиха купата на директора на ОДП / netinfo

Служителите на РПУ- Елена спечелиха купата на директора на Областна дирекция на полицията В. Търново комисар Милен Манолов. Еленските полицаи победиха в щафетния крос, с който вчера започна тържественото отбелязване на празника на МВР - 5 юли. На второ място се класираха състезателите от РПУ -Свищов, на трето тези от РПУ - Павликени.

В надпреварата по алеите на парк “Марно поле” участваха отбори от всички районни полицейски управления в областта. Всеки от тимовете бе съставен от трима състезатели, които трябваше да пробягат обща дистанция от 900 метра.

В турнира по стрелба с пистолет “Макаров”, който се проведе на стрелбището в Старото военно училище еленските полицаи се класираха трети, след колегите си от РПУ- тата във В. Търново и Г. Оряховица и с общ резултат от 204 точки са комплексни победители и носители на трофея. Втори със 192 т. са полицаите от Свищов, трети със 185 т. тези от старата столица.

Индивидуален победител в стрелбата е Георги Цолов от РПУ - В. Търново, с 50 точки, постигнати от впечатляващите 5 десятки от 5 изстрела. Втори остана друг великотърновски полицай - Павел Ангелов с 49 т., трети - Красимир Христов от РПУ - П. Тръмбеш с 48 т.

Днес от 12,00 часа в ДКС „В. Левски” празничната програма ще продължи с футболна среща между отборите на полицията и областната дирекция за противопожарна безопасност.

В петък от 9,00 до 11,00 часа в районните полицейски управления ще има ден на отворените врати. Също на 4 юли от 10,00 часа е поднасянето на венци пред паметник „Майка България”. Половин час по- късно започва тържественото събрание на служителите в ОДП - В. Търново.