Петър Стоянов: СДС ще работи за отваряне на трудовите пазари
Петър Стоянов: СДС ще работи за отваряне на трудовите пазари / netinfo
СДС ще участва в изборите за евродепутати за да ги спечели, заяви във Велико Търново лидерът на партията Петър Стоянов. Ние се готвим за тези избори вече 17 години и сме първата партия, която обяви своята листа за евродепутати. Една от основните цели, която сме си поставили е да работим за отваряне на трудовите пазари.

Над 1 милион българи работят в Европейския съюз, но много от тях пребивават нелегално, тъй като местните трудови пазари са затворени за тях, каза още Петър Стоянов. Освен това СДС ще работи и за въвеждането на политика на ниски данъци и за налагането на по-малко регулативни мерки от страна на Европейския съюз.

Петър Стоянов коментира още, че гласуването на Европейската народна партия за суспендиране членството на СДС непосредствено преди изборите за евродепутати, е абсолютно несправедливо и неуместно. В този момент ние очакваме помощ, подкрепа и разбиране, а не обратното. СДС е може би единствената партия, член на ЕНП, която има реални шансове да има свои представители в Европейския парламент, каза още Стоянов.