Петър Благинов: Стефанка няма психични проблеми
Петър Благинов: Стефанка няма психични проблеми / Дарик нюз
Петър Благинов: Стефанка Савова няма психични проблеми
71705
Петър Благинов: Стефанка Савова няма психични проблеми
  • Петър Благинов: Стефанка Савова няма психични проблеми

Управителят на Центъра за временно настаняване към Евангелската църква в Г. Оряховица- Петър Благинов заяви, че Стефанка Савова няма психични проблеми. По- рано днес той бе заедно с нея на делото в Окръжен съд В. Търново, образувано за отмяна на назначената й тройна съдебно- психиатрична експертиза.

„За мен е много интересен въпросът защо, ако таза жена беше обществено опасна, я настаниха при нас без да бъдем предупредени за кого става въпрос? При нас няма килии, няма самостоятелни стаи и охрана. Явно на 15- ти март някой е приел, че все пак тя не е толкова опасна. Моите малки деца всеки ден са в центъра и имат контакт с нея. Ако смятахме, че е психично болна, нямаше да допуснем подобно нещо. Ние не сме страна в конфликта, но искаме истината да излезе наяве”, каза Петър Благинов.

Той добави, че Стефанка Савова е контактна, настанена е с останалите пребиваващи в дома, има много близки и приятелки, които я търсят. По думите му майката на лясковчанина Петко Савов, който на 14 март уби спецполицай и рани други трима, знае наизуст телефонните номера на всички свои приятелки, а версията й за утрото на стрелбата винаги е една и съща. Той обаче не пожела да каже какво е чул от нея за случилото се в дома й.

Коментарът на Петър Благинов в звуковия файл.