Патриотизъм, правила и прагматизъм - водещи за Коалиция ГОРДА България
Патриотизъм, правила и прагматизъм - водещи за Коалиция ГОРДА България / Дарик нюз
Патриотизъм, правила и прагматизъм, водещи за Коалиция "ГОРДА България"
63346
Патриотизъм, правила и прагматизъм, водещи за Коалиция "ГОРДА България"
Патриотизъм, правила и прагматизъм, водещи за Коалиция "ГОРДА България"
  • Патриотизъм, правила и прагматизъм, водещи за Коалиция "ГОРДА България"
  • Патриотизъм, правила и прагматизъм, водещи за Коалиция "ГОРДА България"

Симбиозата между младостта и мъдростта, куража и силата са в основата на великотърновската листа на Коалиция „ГОРДА България". Това заяви по- рано днес евродепутатът и лидер на ГОРД Слави Бинев. Той бе в старата столица, за откриването на кампанията и освещаването на предизборния щаб на коалицията. По думите му верният път за България към Европа е Е- 36, а 36 е номерът на бюлетината на „ГОРДА България".

„Много се радвам, че Станислав Недков влиза в тази битка и е водач на листата ни тук, защото той е гордостта и силата на Велико Търново. Пред очите ми Стъки съумя да превърне в достойнство загубата. Бъди готов за удари, но от подлеците, с което трябва да се гордееш, защото показва, че си по верния път",  каза още Слави Бинев.

Чуйте го в първия звуков файл. 

Социалната политика, образованието и икономиката ще бъдат основни акценти в работата на представителите от Коалицията в бъдещия парламент, защото са носещите колони на обществото. Водещи ще са патриотизмът, правилата и прагматизмът. 600 лв. минимална заплата, 200 лв. минимална пенсия още в началото на мандата, стартова заплата на учителите, равна на две минимални заплати, освобождаване от данък общ доход на младежите до 21 г. и на всички българи, завърнали се от чужбина, са част от ангажиментите на коалицията. „Възмездиито ми е любомата тема от нашата програма, защото хората го искат, защото можеш да откажеш пари или любов, но когато някой иска хубав бой, не можеш да му го откажеш", добави Слави Бинев.

На второ място след  Станислав Недков в листата за Четвърти избирателен многомандатен район е д-р Марияна Кирилова, директор на Центъра за спешна помощ в Горна Оряховица. Трети е преподавателят във ВТУ „Св.св. Кирил и Методий" проф. Лъчезар Андреев, четвърти е бившият директор на Инспекцията по труда Димитър Димитров. Следват д-р Росица Димитрова- алерголог в Белодробната болница във В. Търново, Георги Марков, Ивелина Русинова, Нели Величкова, Трифон Иванов, Стоян Ников, Свилен Спиридонов, Даниел Панев, Момчил Петров, Билян Адриянов и Александър Атанасов. Общо 15 имена попълват великотърновската листа.

„Коалиция ГОРДА България" е единствената, която се вслуша в протестиращите и даде 97% местата си в листата на гражданска квота. Във В. Търново само двама души от листата сме членове на ГОРД, всички останали са доказани експерти в своята област", каза Станислав Недков.

Още от него във втория звуков файл. 

„За нас приоритет ще бъде и здравеопазването. Ще работим за създаване на единна здравна стратегия, съобразена с европейската. Ще върнем националната каса на здравно осигурените. Ще работим и за запазване на общинските болници в региона", каза втората в листата д-р Марияна Кирилова, която е и председател на Районната колегия на БЛС.

Коалиция „ГОРДА България" откри днес и своя предизборен щаб, който се намира на ул. „Тодор Балина" № 11. От 18,30 ч. тази вечер е официалното откриване на кампанията в Музикално драматичния театър „Константин Кисимов". Не случайно за подарък на гостите е избран мюзикълът „Службогонци".