Отварят спортната база в НВУ за великотърновските спортисти, Общината купува кошове за ДКС В. Левски
Отварят спортната база в НВУ за великотърновските спортисти, Общината купува кошове за ДКС В. Левски / Дарик нюз

Националният военен университет „Васил Левски” ще предостави спортната си база за ползване от клубовете във В. Търново. Това стане ясно след срещата на кмета на Общината- Даниел Панов с бригаден генерал Цветан Харизанов- началник на вуза. На нея бяха обсъдени възможностите за сътрудничество между двете институции. Двамата се договориха да бъдат предприети спешни мерки за необходимите ремонти на стадиона, залите и спортни съоръжения в НВУ, срещу което те ще бъдат отворени за спортистите от старата столица.

Даниел Панов заяви, че заради реализацията на ВиК проекта е разкопан терена в Старото военно училище, в ход е и мащабна дейност по ремонта на стадион „Ивайло”. Именно, за да се преодолее временния недостиг на терени и зали ще се осигури възможност на спортните клубове да извършват редовен тренировъчен процес и на територията на НВУ „В. Левски”.

Междувременно пред приключване е ремонтът на подовото покритие на спортната зала в ДКС „В. Левски”, която вече ще може да бъде използвана и за баскетбол. Паркетът е изциклен, пребоядисан и разчертан за волейбол, хандбал и баскетбол. В понеделник приключи търгът за доставка на нови модерни кошове, които отговарят на всички изисквания. Тъй като таванът е много висок в Двореца на културата и спорта няма как да бъдат монтирани висящи и ще се ползват сгъваеми. Те ще бъдат доставени заедно с времеизмервателните уреди, а стойността им е около 30 000 лева. Така Дворецът ще може да се ползва отново за баскетбол и старата столица да домакинства на държавни финали.

От вчера започна и разчистването на бившата Ледена пързалка от натрупаните строителни отпадъци. Идеята на кмета Даниел Панов е там да се оформи сектор за тренировка по хвърляне на копие, диск и тласкане гюле.