/ iStock/Getty Images
Хората, които желаят да се имунизират, ще могат на място и във всеки от временните пунктове да изберат предпочитания тип ваксина
"Зелен коридор" за ваксинация ще бъде отворен на Самоводската чаршия във Велико Търново, съобщават от пресцентъра на Общината. Изнесеният център ще бъде разположен в Хлебната къща и ще работи на 23 и 25 август от 16.00 до 19.00 ч.

Имунизациите ще бъдат извършвани от екип на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов".

По инициатива на кмета Даниел Панов Община Велико Търново създаде организация за "зелени коридори" и в населените места от общината. Мобилни екипи тръгват от утре и в първото населено място, където ще извършват имунизации, е село Никюп.

На 20 август екип ще работи в село Миндя, а на 24 август - в Килифарево.

Хората, които желаят да се имунизират, ще могат на място и във всеки от временните пунктове да изберат предпочитания тип ваксина - Pfizer и Moderna (иРНК), Astra Zeneca и Jansen (векторна).

Колкото по-силен е интересът за ваксинация, толкова по-често могат да бъдат организирани мобилни центрове за имунизация.

"Зелени коридори" ще бъдат разкрити от 1 септември и за работещите в сферата на образованието. До 20 август всяко училище, детска градина и детска ясла трябва да предостави списък с желаещите за ваксинация педагози и непедагогически персонал.

В периода 17-20 август продължава работата на временните имунизационни центрове в сградата на Регионалната здравна инспекция, МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" и Специализираната кардиологична болница.