/ iStock/Getty Images
Има и една жертва
76 са положителните проби за COVID-19 в област Велико Търново за уикенда. Те са разпределени както следва – 22 в неделя и 54 в събота, предаде "Фокус".

В първия от почивните дни е установено още едно лице, което има връзка с огнището на коронавирус във финансова институция в Търново, както и шестима човека, които са били контактни на други заразени. При неделните случаи е отчетено, че трима от новозаразените са били контактни. През денонощието e починаl мъж на 72 години с придружаващи заболявания. РЗИ – Велико Търново изказва съболезнования на семейството и близките на починалия.

За периода 18-31 октомври за област Велико Търново е отчетена 14–дневна заболяемост от 141,5 на 100 хил. души.

37 са новите случаи на коронавирус във Великотърновско

Сред лицата с положителни проби е и зам.-директорка от най-голямото училище в региона – СУ „Емилиян Станев“ Анна Павлова. Другите двама заместник ръководители на школото са били в контакт с нея, поради което и тримата са под карантина, както и учениците от VI „в“ клас – паралелка, в която Павлова преподава. Директорката Кина Котларска обобщи, че броят на болните и карантинираните в училището се увеличава, макар и не толкова бързо.

Към вчерашна дата случаите на COVID-19 в областта са 802, като активните са 343. 291 лица се лекуват вкъщи, а други 52 са хоспитализирани. Починалите са 16 души, а излекуваните са 443-ма.

Поставени под задължителна карантина са 692-ма човека, като в това число са включени и близките контактни на потвърдените случаи на COVID - 19.
Агенция "Фокус"