Откриха център за работа с деца в Церова кория
Откриха център за работа с деца в Церова кория / Дарик Велико Търново, Весела Байчева

Център за работа с деца и младежи "Отвори очи - има кой да ти помогне" бе открит във великотърновското село Церова кория. Капацитетът на центъра е за 30 деца. Работата му е насочена към превенцията срещу трафика на хора. Подобни центрове вече работят в селата Балван, Ресен, Шемшево и Миндя.

За разкриването на центъра в Церова кория са вложени 3 000 лв. от община Велико Търново по проект "Местни инициативи". 1 000 лв. са отпуснати и от Министерството на културата за саниране и обновяване на ел. инсталацията. Средства за ремонт и оборудване са осигурени и от двамата великотърновски бизнесмени - Петър Христов и Красимир Гърдев.

Центърът се намира в сградата на читалището в селото. В двете помещения децата ще могат да ползват компютър с интернет, да гледат телевизия, да играят тенис на маса. Община Велико Търново е осигурила уредник, който да се грижи за работата в центъра.  

Идеята за разкриването на центрове за работа с деца срещу трафика на хора е на Дарителско сдружение "Св. Иван Рилски", село Балван. Подобни центрове ще бъдат открити и в селата Арбанаси и Присово.