съд
съд / ThinkStock/Getty Images

След внесен в съда обвинителен акт от Районна прокуратура – Велико Търново,  49-годишен рецидивист е осъден за извършени кражби на вещи от апартаменти. Наложено му е наказание две години лишаване от свобода.

Николай К. е признат за виновен за това,  че в периода 8 септември до 13 октомври 2016 година  от апартаменти в град Велико Търново откраднал чужди движими вещи  на обща стойност 3147,50 лева. За целта той разбивал входните врати, използвайки  отвертка. На 8 септември 2016 година от апартамент на ул. „К. Паница” откраднал златни и сребърни накити, въдици и лаптоп . На 13 октомври 2016 година от апартамент на ул. „Оборище” откраднал  два преносими компютъра със зарядно устройство и батерия, слънчеви очила и 260 лева.

Обвиняемият е осъждан с дванадесет влезли в сила присъди. Регистриран като лице, представляващо интерес за органите на МВР по линии „ПЗО на МПС“, „домови кражби“ и „грабежи“. Често сменя местонахождението си в различни населени места на територията на страната, като във Велико Търново пристигнал с автомобил „Рено“, за да извърши кражби от апартаменти.

Присъдата на Районен съд подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Велико Търново.