Наградиха призьорите в конкурса за детско творчество „Приятелството в моя свят”
Наградиха призьорите в конкурса за детско творчество „Приятелството в моя свят” / снимка: Пресцентър - Община Г. Оряховица

Кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев награди най-добре представилите се в конкурса за детско творчество „Приятелството в моя свят”. Конкурсът е традиционен за Община Горна Оряховица и се организират всяка година от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Тази година, надпреварата бе посветена на Международния ден на приятелството-9 юни. Целта на организаторите е чрез творческото пресъздаване на опита, който имат подрастващите в изграждането на приятелски взаимоотношения, да се допринесе за формирането у тях на устойчиви нагласи за разбиране на другите хора, сътрудничество, подкрепа, уважение и толерантност.

Децата имаха възможност да проявят творчество в областта на литература и изобразително изкуство. Представени бяха над 50 творби.

В раздела за рисунка във възрастова група І-ІV клас на първо място се класира Михаела Фенерева от ОУ „Климент Охридски” в Драганово. Това е поредното отличие за талантливото момиче, което работи в клуб „Графично ателие” при Общински детски комплекс под ръководството на Илия Банков. На второ място са Преслава Георгиева от СОУ „Вичо Грънчаров” и Айгюл Ахмедова от ОУ „Отец Паисий” с. Писарево. С трето място са отличени четири творби. Те са на Александър Славев от СОУ „Вичо Грънчаров”, Фунда Алиева от ОУ „Отец Паисий” с. Писарево, Атанас Мандалиев и николай Димов от ОУ „Иван Вазов”. В подкрепа на темата за приятелството последните две момчета са се представили със съвместни рисунки. Във възрастова група V-VІІІ клас на първо място е Марсело Димитров от ОУ „Иван Вазов”.

В раздела за литературно творчество със специална награда е отличена творбата на Преслав Кушев от СОУ „Вичо Грънчаров”.

Поощрителни награди комисията връчи на Александра Нямова, Ема Лазарова, Светлозара Колева и Йоана Дряновска от Общински детски комплекс; Ваня Косева, Мартина Петрова, Йоана Тодорова, Паолина Караиванова, Йоан Кочев и Александра Кожухарова от СОУ „Вичо Грънчаров”; Ахмед Салимов, Мелиса Хасанова и Севджан Алиева от ОУ „Отец Паисий” в Писарево; Стефани Антонова, Магдалена Василева, Силвия Дойчева, Александра Петрова, Моника Момчева, Надежда Стайкова и Цветелина Караджова от ОУ „Иван Вазов”.

Комисията отличи със специална грамота за активно представяне на техните ученици и за разнообразна интерпретация на темата: Славка Иванова и Миглена Димитрова – старши учители в СОУ „Вичо Грънчаров”, Йорданка Илиева – ресурсен учител в ОУ „Иван Вазов” и Пенка Нешева – старши учител в ОУ „Отец Паисий” с. Писарево.

"Бъдете винаги така активни в работата си, учете и умножавайте приятелите си", поздрави децата инж. Добромир Добрев и им пожела слънчево лято и весела ваканция.