Момичето и преди е живяло на семейни начала с младия мъж, но решило да го напусне
Малолетно момиче е било бито и принуждавано да живее на съпружески начала от 20-годишния си приятел в Златарица. Случаят се разследва от полицейското управление в Елена. Това съобщиха от обвинението.

14-годишното момиче и преди е живяло на семейни начала с младия мъж, но решило да го напусне. На момичето са били удряни шамари и нанесени ритници по тялото от младежа, когато тя си тръгвала.

Сигнал за насилието е бил подаден в събота около 21 часа в полицейското управление в Елена.

Мъж преби жена и я прати в болница в Бургас

След намесата на полицията е изяснено, че момичето е било принуждавано да живее на съпружески начала, като за това е използвана сила. За срок до 24 часа е бил задържан 20-годишният приятел на момичето, който е с криминална регистрация за кражба на автомобил.

В хода на разследването е установено, че пострадалото момиче със съгласието на родителите си е живеело на съпружески начала. Момичето е полагало грижи за него, тъй като той имал здравословен проблем. Поради това то се отказало от съжителството и се прибрало в дома на родителите си. За да го върне при себе си, мъжът отишъл в дома им на разговор, по време на който ударил момичето.

След анализ на събраните доказателства предстои привличането на мъжът към наказателна отговорност и определяне на мярка за неотклонение, съобразно здравословното му състояние.

Прокуратурата води разследване по случая.