Пребиха възрастна жена с бухалка в Оряхово, съобщиха от прокуратурата.

Води се разследване разследване за причиняване на средна телесна повреда - временно опасно за живота. Вечерта на 1 август прокурор е бил уведомен за публикация в социална мрежа за извършено насилието над възрастната жена.

За 7 лв.: Трима мъже нападнаха възрастна жена в Кюстендилско


Предприети са действия за установяване на фактите за извършеното деяние чрез изискване на информация от ОД на МВР-Враца. След постъпването на материалите от полицията в Районна прокуратура преписката е била разпределена на наблюдаващ прокурор за предприемане на спешни действия.

Установено е, че в дом на ул. „Климент Охридски“ е била нападната 66-годишната жена. Бил ѝ е нанесен удар с бухалка в главата. Прокурор е дал указания за извършване на оглед на местопроизшествието, претърсване и изземване от жилището на евентуалния извършител на деянието.

Назначени са експертизи - съдебномедицинска и психологопсихиатрични. Проведени са разпити на свидетели. Предстои преценка на събраните доказателства по делото с оглед привличане на извършителя на деянието в качество на обвиняем и вземане на съответната най-тежка мярка спрямо него.

По информация на NOVA потърпевшата е била нападната от мъжа, който е бил недоволен, че кучето ѝ излизало на улицата и можело да нападне пешеходци. Това го провокирало да счупи стъкло в къщата на жената и да ѝ нанесе удар по главата.