/ netinfo
Миналата седмица в зала №1 на Община Свищов беше представена книгата „Камино. Пътят на завръщането“ на младия автор Тихомир Иванов.

Програма за Коледните и Новогодишните празници в Община Свищов

Писателят бе представен от директора на дирекция „Култура и културно наследство“ към община Свищов Росен Маринов, който каза, че е изключително радостен да представи талантливия автор, като част от програмата на Община Свищов за коледните и новогодишни празници. Той сподели, че е дълбоко впечатлен от широкия мироглед на младия творец.

Тихомир Иванов представи книгата си "Камино" в Каварна

Писателят направи впечатляваща презентация, разказвайки за наученото от него по време на изминаването на пътя Ел Камино. Пътят към Сантяго или Ел Камино де Сантяго де Компостела е мрежа от поклоннически пътища към олтара на апостол Яков Зеведеев в катедралата Свети Яков в град Сантяго де Компостела, Испания, където според традицията са погребани останките на светеца.

„Научих, че няма невъзможни неща. Стига да поискаш да ги направиш, стига да вярваш, че е възможно да се случи“, каза на срещата с жителите на Свищов Тихомир Иванов. Той представи книгата си в крайдунавския град по покана на отец Патрик Виал от католическа енория „Св. Св. Кирил и Методий“ в града и сподели с публиката, че не е религиозен, но силно вярва в силата на доброто. „Важно е, това в което вярваш да те прави добър човек!“, допълни още той.