МК Боляри празнува с рокерски събор 20 години от основоването си
МК Боляри празнува с рокерски събор 20 години от основоването си / МК Боляри

20 години от основаването си ще отпразнува в следващите три дни най- старият мотоциклетен клуб във Велико Търново и един от първите в България- МК „Боляри", съобщи вицепрезидентът му Мария- Луиза Раева. В чест на годишнината 30- тте членове на клуба организират Национален мотосъбор в района на Къпиновския манастир. Миналата година събитието бе възстановено след дълго прекъсване и събра близо 4000 мотористи и зрители.

Отриването на рокерския празник е предвидено за утре от 20 часа. Датата на провеждането не е избрана случайно, а е свързана с годишнината от смъртта на основателя на клуба и един от най- популярните рокери у нас Гришата- 23 август. Неговият син Димитър Митов е настоящият президент на МК „Боляри". Организаторите очакват на Къпиновския манастир да се съберат около 5000 души.

Те са подготвили разнообразна програма, която включва мото игри, стънт шоу, BURN OUT и стриптийз. Рок група „І-BAND" ще забие в 21 часа в петък. В събота в 11 часа започва обиколката на Велико Търново с мотори. След нея синовете на вятъра ще поднесат венец на гроба на Гришата. В 13 часа ще се състои Четвъртият кръг от шампионата по DRAG RACE на летището в село Междене, който е и за купата на МК „Боляри". От 18 часа стартират стънт- състезанията, в които моторджиите ще демонстрират своите каскадни умения. Групата „Черноризец", надпревара по канадска борба и заря са включени още в афиша на мотосъбора. Организаторите обещават и голяма изненада, на която публиката ще стане свидетел в съботната вечер. Входът за зрителите е 5 лева.