Малчугани от Г. Оряховица организираха благотворителна акция Да подарим добро
Малчугани от Г. Оряховица организираха благотворителна акция Да подарим добро / netinfo

Благотворителна акция под наслов „Да подарим добро“, проведоха малчуганите от детския парламент при ЦДГ „Щастливо детство” в Горна Оряховица. Дни наред децата учиха стихове и песни, изработваха картички и коледни подаръци, събираха дрехи и играчки. Събраните дрехи и играчки по време на коледния концерт, децата предоставиха на представители на Агенция "Социално подпомагане" за подпомагане деца-сираци и деца в неравностойно положение.

Коледарите от група „Буратино“ пяха и наричаха в Дома за стари хора „Стара планина“ в Драгижево. Децата от група „Мики Маус” зарадваха с коледни картички и сладкиши потребителите на Домашния социален патронаж в Горна Оряховица. В акцията се включиха дори и най-малките възпитаници на детската градина – децата от групите „Смърфове“ и „Мечо Пух“, които заедно с малчуганите от подготвителните групи поздравиха за Коледа потребителите на Дневния център за възрастни с увреждания.

Според директора на детската градина Димитринка Петковска, включвайки децата в благотворителни акции, те от малки се приучават на милосърдие и доброволчество, развиват готовност да са съпричастни, да се грижат за по-слабите, да са щедри и добри.