Мачът на Етър 1924 с Миньор под въпрос, футболистите чакат пари
Мачът на Етър 1924 с Миньор под въпрос, футболистите чакат пари / Дарик нюз, архив

Мачът на "Етър 1924" с „Миньор" /Перник/, насрочен за неделя, е под въпрос. По информация на „Дарик" играчите вече са спрели тренировките в Сливен, защото не ги допускат до терените.

Самите футболисти съобщиха, че имат да получават заплати и ако не им бъдат изплатени се махат. В същото време Йордан Лечков чака авансово плащане за ползването на хотела и базата за следващ период и след като не го получава е спрял и храната. Отборът засега е в хотела в очакване на някакво развитие. Административният директор Радин Хаджиев заяви по телефона, че е в Турция и не желае да коментира слухове. По думите му мач ще има, а какво се говори не го интересува.

Междувременно трима футболисти със сигурност ще пропуснат срещата, ако се играе. Дисциплинарната комисия на БФС наказа за 1 мач и с глоба от 500 лв. вратаря Матеуш Ян Бак за червения му картон в двубоя с "Локомотив" (Пловдив). Заради натрупани жълти картони аут за по един мач са защитникът Лоран Кастелана, който е глобен 1500 лв. и халфът Фатих Илмаз, чиято парична санкция е 250 лв.