Легендата Джон Брезенк потвърди участие в “Армфайт” в Горна Оряховица
Легендата Джон Брезенк потвърди участие в “Армфайт” в Горна Оряховица / netinfo

Най-известният състезател по канадска борба в света Джон Брезенк е потвърдил участието си в Армфайт в Горна Оряховица, съобщи за “Дарик радио” президентът на Европейската федерация Асен Хаджитодоров.
20-кратният световен шампион ще се изправи срещу Фарид Османов (Узбекистан) в шест рундов мач на 27 май в зала “Никола Петров”. Двамата трябваше да се срещнат още през миналата година, но травми отложиха шоуто.
Брезенк придоби световна известност, след като партнира на Силвестър Сталоун в култовия филм “На върха”. Фарид е трикратен първенец на Планетата и шампион на Азия.
“Брезенк и Османов ще се срещнат в тежка категория, имам съгласието и на двамата да гостуват в Горна Оряховица. На 27 май предвиждаме и Армфайт между Миро Иванов и англичанинът Анди Бъркер в повторение на Вендетата от Манчестър завършила 3:3”, сподели Асен Хаджитодоров.
В сряда той се срещна с кметовете на Велико Търново, Горна Оряховица и Лясковец за уточняване на детайлите по организирането на три водещи състезания в региона.
На 26 май в Горна Оряховица ще се проведе първият турнир за купа “Гашевски”, който наследява популярната надпревара “Златен лъв”.
На 30 юни на комплекс “Водопада” в Лясковец ще се съберат 16-те най-силни мъже в България за участие в четвъртият кръг от “Професионалната лига” в каегория до 85 и над 85 кг.
Кулминацията ще бъде световното първенство по армрестлинг за всички възрасти във Велико Търново от 1 до 5 октомври.
“Интересът към състезанието е огромен, очаквам рекорден брой състезатели. Всичко въпроси по организацията са уточнени”, допълни Асен Хаджитодоров.