Кристалина Георгиева отсече: Няма да съм служебен премиер
Кристалина Георгиева отсече: Няма да съм служебен премиер / Sofia Photo Agency, архив
Кристалина Георгиева: Като еврокомисар имам още работа да върша
73035
Кристалина Георгиева: Като еврокомисар имам още работа да върша
Кристалина Георгиева: Като еврокомисар имам още работа да върша
  • Кристалина Георгиева: Като еврокомисар имам още работа да върша
  • Кристалина Георгиева: Като еврокомисар имам още работа да върша

Кога ще бъдат следващите избори e по- малко важно от това какво ще произведат. Много е важно да дадат по- силен мандат за управление, отколкото беше волята на българския народ на предишните избори, каза Кристалина Георгиева. По- рано днес българският еврокомисар откри в Елена кръгла маса на тема „Патриотични послания от историята“ по повод родовата среща на рода Кършовски.  Кристалина Георгиева е потомка на Иван Кършовски – поборник за свобода и приятел на Васил Левски, журналист, юрист и общественик, от чиято смърт наскоро се навършиха 100 години от смъртта му.

“Имаме нужда от обединение. Много е важно в тия трудни времена да се хванем за ръце, да си решаваме проблемите, та да живеят хората ни по- добре”, каза Кристалина Георгиева. По отношение на публикациите, че се обсъжда името й за служебен премиер, тя заяви, че има работа да върши до октомври като еврокомисар и това е задължението й пред българския народ. “Дойдох, за да вдигнем имиджа на България. За съжаление четири години и половина съм със сълзите на света”, заяви тя.

Чуйте още от Кристалина Георгиева в звуковия файл.

В оставащите й пет месеца като еврокомисар Кристалина Георгиева има две основни задачи- да бъде на терен винаги, когато има бедствия и аварии. Втората е въвеждането на законодателни промени, сред които много важна е превенцията. “Сега имаме обърната пирамида. 96% от парите, които харчим, са за борба с бедствието и само 4% да го предотвратим. Сега работя да обърнем тази пирамида, защото светът се промени към по- рисков. Повече бедствия и това ще продължи да е така. За първи път виждаме и повече военни конфликти. Трябва и да обясня на нашите българи защо е важно да помагаме. В тоя свят проблемите пътуват, те не стоят на едно място и ако не помогнем на хората там където са, те ще тръгнат към по- богатите страни”, коментира още Кристалина Георгиева.

Още от нея във втория звуков файл.